Αρχική / Featured slider / Η TUI προσαρμόζεται σε περίπτωση εξόδου

Η TUI προσαρμόζεται σε περίπτωση εξόδου

tui1Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα είναι η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt«.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά πολλά θα είναι φθηνότερα από ό,τι μέχρι τώρα.

«Σχεδόν κανείς δεν θυμάται τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος το 2011 πρωτοστατούσε για λίγες μέρες στα γερμανικά και ελληνικά πρωτοσέλιδα. Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωνε τότε με στόμφο ότι «κανένας Ελληνας ξενοδόχος δεν θα συμμετάσχει σε αυτό. Εννοούσε έναν όρο για πληρωμές σε ευρώ, τον οποίο ήθελε ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας TUI να εισαγάγει στα συμβόλαια ώστε να είναι εξασφαλισμένος από τις απώλειες σε μια ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή.

Ο Ανδρεάδης έκανε λάθος. Σήμερα η TUI παρακολουθεί με χαλαρότητα την συζήτηση για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο μεταξύ τα συμβόλαια είναι έτσι δομημένα ώστε οι υποχρεώσεις πρέπει πάντα να πληρώνονται σε ευρώ, δηλώνει εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα και επιβεβαιώνει ότι ο νέος αυτός νομισματικός όρος ισχύει για συμβόλαια με ξενοδόχους όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με τους οποίους συναλλάσσεται η TUI.

Το 2009 ο τότε επικεφαλής της TUI Γερμανίας Φόλκερ Μπέτχερ ήθελε να αναγκάσει μόνο τους Ελληνες επιχειρηματίες, όχι όμως τους Ισπανούς, Ιταλούς ή Πορτογάλους, κάτι το οποίο θα είχε ανεβάσει περαιτέρω την αντίδραση στην Αθήνα, λόγω της άνισης μεταχείρισης.

Εν τω μεταξύ, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, και  η TUI έχει κρατήσει την υπόσχεση της να διευρύνει την ηγετική θέση στην αγορά της Ελλάδας.  Ο αριθμός των ξενοδοχείων που αναφέρονται στους Ελληνικούς καταλόγους  έχει αυξηθεί, για τη  θερινή περίοδο του 2015 σε 452 από 281 που ήταν το 2011.

Στο ίδιο πλαίσιο, η TUI αύξησε επίσης τον αριθμό των θέσεων των αεροσκαφών. «Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έχουμε αύξηση κατά δέκα τοις εκατό,» είπε εκπρόσωπος. Η TUI είναι πεπεισμένη ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Γερμανών ταξιδιώτων που αποφεύγουν τις βορειοαφρικανικές και αραβικές χώρες, λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής, βρίσκουν εναλλακτική λύση την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε, σχετικά με τις συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ, τα οφέλη του ενιαίου νομίσματος που θα προέκυπταν από μια μάλλον πολύ ασθενέστερη δραχμή, περνάνε στους πελάτες: «Εάν οι τιμές είναι φθηνότερες από το νόμισμα της «δραχμής», θα υπήρχαν οφέλη σε μεγάλο βαθμό για τους ταξιδιώτες  «Δηλαδή, τη μείωση του κόστους του ταξιδιού Ελλάδα.

«Ακόμη και αν η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, η οποία δεν θα έχει καμία επίπτωση για τους πελάτες μας στα ταξίδια τους προς Ελλάδα θα ισχύουν οι δημοσιευμένες τιμές που είχαν γίνει οι κρατήσεις ..«

«μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος »

«Τότε τρόφιμα, ποτά , εισιτήρια και τα αξιοθέατα θα είναι ακόμη φθηνότερα από ό, τι πριν.«

About eva

Δειτε επίσης

συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο Για Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21/1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ» Ευρεία ήταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × five =