Αρχική / Featured slider / Το ρύζι της Φουκοσίμα πέρασε τους ελέγχους ακτινοβολίας για πρώτη φορά

Το ρύζι της Φουκοσίμα πέρασε τους ελέγχους ακτινοβολίας για πρώτη φορά

Fukushima Food Low Levels of RadiationΤο ρύζι της Φουκοσίμα πέρασε τους ελέγχους ακτινοβολίας για πρώτη φορά μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011 που προκάλεσε διεθνή συναγερμό σχετικά με τα προϊόντα της περιοχής, δήλωσε  νομαρχιακός υπάλληλος.

Ο επικεφαλής του τμήματος που επιβλέπει την καλλιέργεια ρυζιού, είπε, περίπου 360.000 τόνοι ρυζιού, σχεδόν όλη η συγκομιδή του προηγούμενου έτους, είχαν ελεγχθεί και κανένας δεν είχε δοκιμαστεί πάνω από τα 100 μπεκερέλ ανά κιλό, όριο που έθεσε η κυβέρνηση.

«Το γεγονός ότι το ποσό του ρυζιού που δεν περνά τους ελέγχους μας, μειώθηκε σταθερά κατά τα τελευταία τρία χρόνια δείχνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο».

Ελάχιστες ποσότητες ρυζιού που παράχθηκαν το 2012 και το 2013, απέτυχαν να περάσουν τους ελέγχους ακτινοβολίας και έπρεπε να καταστραφούν.

Οι αγρότες και οι αλιείς στη Φουκουσίμα επλήγησαν περισσότερο από το σεισμό του 2011 και το τσουνάμι που πυροδότησε την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο Tokyo Electric Power Co και ανάγκασε την Ιαπωνία να αναστείλει τις εξαγωγές ορισμένων γεωργικών και αλιευτικών προϊόντων.

Η Ιαπωνία έχει αρθεί από τους περιορισμούς των εξαγωγών, παρόλο που επαναλαμβανόμενες διαρροές μολυσμένου νερού στο εργοστάσιο της Fukushima Daiichi ώθησε τη Νότια Κορέα να απαγορεύσει τις εισαγωγές από οκτώ περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Φουκουσίμα το 2013.

Εμπειρογνώμονες τη Νότια Κορέας επισκέφθηκαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και τις εγκαταστάσεις δοκιμών ακτινοβολίας της Ιαπωνίας τον περασμένο μήνα, καθώς η Σεούλ εκτιμά την επανέναρξη των εισαγωγών. Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες της Νότιας Κορέας σχεδιάζουν να επιστρέψουν αυτόν το μήνα για επιπλέον ελέγχους.
Πηγή: Reuters

 

About eva

Δειτε επίσης

συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο Για Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21/1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ» Ευρεία ήταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × three =