Αρχική / Featured slider / Θα γράψουμε ιστορία

Θα γράψουμε ιστορία

kinimaΜε το σύνθημα ΠΑΜΕ, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών, από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ξεπέρασαν, σε αριθμό, κάθε προσδοκία, όπως έλεγαν οι διοργανωτές.
Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.
Μας εμπνέουν,  οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.
Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά,  μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε.
Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.
Ο πρώην πρωθυπουργός, έκανε λόγο για ένα ελληνικό πατριωτικό σχέδιο, που έχει ανάγκη ο τόπος και σημείωσε ότι πρέπει να πούμε «ναι» στις αλλαγές και «όχι» στη λιτότητα.
Ο κ. Παπανδρέου, άφησε αιχμές για το σημερινό ρόλο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Δεν μπορεί να είμαστε ουραγός της δεξιάς«.
«Δεν θα σιωπήσω για μια επίπλαστη ενότητα, που βυθίζει τη χώρα και την πατρίδα. Αν είχα προσωπική ατζέντα, θα σιωπούσα και θα βολευόμουν. Επέλεξα για άλλη μια φορά τον δύσκολο δρόμο. Επέλεξα να βάλω και πάλι το κεφάλι μου στο ντορβά και να αναλάβω πρωτοβουλία για κομματική ρήξη με το κατεστημένο. Αυτός είμαι, αυτός ήμουν πάντα. Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου, αλλά στη ζωή μου έχω ταχθεί να υπηρετώ την πατρίδα», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Πόνεσα για τις αποφάσεις μου. Δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια«, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και τόνισε ότι θέλει το κόμμα του να γίνει η φωνή των αλλαγών.
Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκείται, ο κ. Παπανδρέου, μίλησε για τον πατέρα του.
«Κάποιοι ελλείψει επιχειρημάτων, επικαλούνται τον Ανδρέα εναντίον μου. Δεν ξέρω πως είναι τόσο σίγουροι τι θα έλεγε ο Ανδρέας σήμερα. Ξέρω όμως τι έκανε ο Α. Παπανδρέου το 1974, όταν αποφάσισε να μη συμβιβαστεί με το κομματικό κατεστημένο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τιμά και σέβεται τους συναγωνιστές του.
Προηγήθηκε η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου την Παρασκευή, με την οποία εξήγησε την ανάγκη ίδρυσης του νέου κινήματος αλλά και τους στόχους του.
Σχετικά με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ενταχθούν στο νέο κόμμα, αναφέρθηκε ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να χειριστεί εκείνος ή εκείνη το θέμα αυτό το οποίο είναι προσωπικό. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.
Η κίνηση Παπανδρέου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε με ειρωνεία στο νέο εγχείρημα.

About eva

Δειτε επίσης

συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο Για Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21/1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ» Ευρεία ήταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =