Αρχική / Featured slider / Λύση: Χρονική επέκταση

Λύση: Χρονική επέκταση

greeckeuflag«Χρονική επέκταση». Αυτή είναι, η λύση που μπορεί να προσφέρει η τρόικα στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα, ως προς την διευθέτηση του χρέους της. Το Βερολίνο δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένο να δώσει στην Αθήνα «κάτι παραπάνω» και πολύ περισσότερο ένα νέο «κούρεμα», που αποτελεί το βασικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι εκτός θέματος» ήταν η απάντηση που δόθηκε από αρμόδια ευρωπαϊκή πηγή, η οποία, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε ότι «στην καλύτερη των περιπτώσεων, η μόνη παραχώρηση που θα μπορούσε να γίνει προς τη νέα κυβέρνηση, ως «δώρο», θα ήταν να της μειωθεί, έστω, το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται σήμερα από τους θεσμικούς πιστωτές της. Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, το όφελος θα ήταν πολύ μικρό και σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελούσε κίνηση ουσίας, αλλά μόνο εντυπωσιασμού.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι από την πλευρά της Κουμουνδούρου έχουν γίνει προσπάθειες να διευκρινισθούν οι ακριβείς προθέσεις του Βερολίνου και για το σκοπό αυτό έχει προσεγγισθεί περισσότερες της μιας φοράς ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ και νυν κυβερνητικό στέλεχος της Μέρκελ, Ασμουσεν. Παρ’ όλα αυτά, όμως, κι αυτή η προσπάθεια δεν έχει αποφέρει καρπούς ή τουλάχιστον τους αναμενόμενους…

Πηγή:voria.gr

About eva

Δειτε επίσης

συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο Για Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21/1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ» Ευρεία ήταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + 7 =