Αρχική / Κοσμος / Handelsblatt :Η κρίση επιστρέφει, πιθανόν με χειρότερες συνέπειες από ό,τι την πρώτη φορά

Handelsblatt :Η κρίση επιστρέφει, πιθανόν με χειρότερες συνέπειες από ό,τι την πρώτη φορά

Με πρωτοσέλιδο «Το φάντασμα της χρεοκοπίας πάνω από την Αθήνα» η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών εάν δεν υπάρξει η πλειοψηφία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «είχε φανεί ότι η Ελλάδα είχε διασωθεί από την εξαιρετική κρίση χρέους. Τώρα απειλείται με νέες εκλογές και πολιτικό χάος. Η κρίση επιστρέφει, πιθανόν με χειρότερες συνέπειες από ό,τι την πρώτη φορά» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημειώνει ότι το ‘Grexit‘, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, βρίσκεται ξανά σε κάθε στόμα.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως το κόμμα της αντιπολίτευσης βρίσκεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος, ωστόσο, γράφει ότι αυτές είναι «ένα παιχνίδι με τη φωτιά που μπορεί να καταλήξει στο να χρειαστεί οι Έλληνες να εγκαταλείψουν το ευρώ».

Παράλληλα, τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς βιάστηκε να ανακοινώσει το τέλος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, παρόλο που δεν ήταν αναμενόμενη μια τέτοια εξέλιξη.

Πάντως προσθέτει ότι «με την βεβιασμένη ανακοίνωση του, ότι η Ελλάδα θα διώξει μέχρι τέλος του έτους την τρόικα, θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα στήριξης και θα χρηματοδοτηθεί ξανά από τις αγορές» κι ότι  «το 2015 θα μπορούσε πράγματι να είναι η χρονιά της αλλαγής, αλλά διαφορετικά απ΄ ό,τι την είχε σκεφτεί ο Σαμαράς».

About eva

Δειτε επίσης

Και άλλη επίθεση στη Γαλλία

Δύο άνθρωποι είναι σύμφωνα με πληροφορίες νεκρoί σε μια δεύτερη κατάσταση ομηρίας στο Παρίσι, 25 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 5 =