Αρχική / Featured slider / Η Ελλάδα στο χείλος μίας νέας καταστροφής

Η Ελλάδα στο χείλος μίας νέας καταστροφής

theguardianΟ τίτλος του άρθρου της εφημερίδας «The Guardian»

«Η Ελλάδα στο χείλος μίας νέας καταστροφής καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές», το οποίο αναφέρεται στην χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα ενόψει της αυριανής τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε έκκληση στου βουλευτές το Σάββατο σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές οι οποίες θα μπορούσαν σχεδόν βέβαια να βυθίσουν την Ευρωζώνη σε μία νέα κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο επίσης παρατίθεται: «Μία πιθανή αποτυχία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας θα πυροδοτήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις οποίες είναι πιθανόν να κερδίσει η ριζοσπαστική αριστερά. Ως εκ τούτου, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει καταστήσει ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ταρακουνώντας τις αγορές και την τρομαγμένη Ευρώπη».

Επίσης, στο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Guardian επισημαίνεται πως αυτό που θα συμβεί στο ελληνικό κοινοβούλιο την Δευτέρα, δεν θα καθορίσει μόνο την πορεία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. «Με την Ελλάδα αντιμέτωπη με την αποπληρωμή χρέους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ εντός των πρώτων τριών μηνών του 2015, το φάντασμα της άτακτης χρεοκοπίας εμφανίζεται ξανά».

About eva

Δειτε επίσης

συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο Για Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21/1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ» Ευρεία ήταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 − one =