Αρχική / Featured slider / Αεροδρόμιο Καστέλι Ηρακλείου – Νέα Παράταση;

Αεροδρόμιο Καστέλι Ηρακλείου – Νέα Παράταση;

aerodromioΣε νέα παράταση φαίνεται να οδηγείται ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, για τον οποίο η επίσημη ημερομηνία υποβολής των προσφορών είχε ορισθεί η 16 Δεκεμβρίου.

Πηγές από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες αναφέρουν ότι «εμείς προετοιμαζόμαστε κανονικά αφού επισήμως η παράταση δεν έχει δοθεί ακόμη, ωστόσο μένουν ακόμη ανοικτά ζητήματα να διευκρινισθούν σε σχέση με τα τεχνικά θέματα του έργου, τα οποία δεν δύναται να απαντηθούν στο διάστημα της επόμενης εβδομάδας».

Σημειωτέον, ότι ήδη τον περασμένο μήνα το υπουργείο Υποδομών είχε προχωρήσει σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις 16 Δεκεμβρίου, με το σκεπτικό ότι, μεταξύ άλλων, οι παρατηρήσεις από τους επτά ενδιαφερόµενους ήταν εκτενέστατες και αναφέρονταν στο τεχνοοικονοµικό και νοµικό περιεχόµενο του σχεδίου σύµβασης παραχώρησης και του σχεδίου καταστατικού, καθώς και στο τεχνικό µέρος των υπόλοιπων τευχών δηµοπράτησης. Επιπλέον, πολλά από τα ερωτήµατα και τις παρατηρήσεις των ενδιαφεροµένων συναρτώνται µε τη χορήγηση στοιχείων εκ µέρους άλλων φορέων (Υ.Π.Α., ΓΕΑ κ.α.), τόσο για την υφιστάµενη κατάσταση λειτουργίας του Κεντρικού Αερολιµένα Ηρακλείου Κρήτης (ΚΑΗΚ), όσο και άλλων αεροδροµίων της ευρύτερης περιοχής.

Για το διαγωνισμό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, επισήμως, και οι τρείς μεγάλοι εγχώριοι κατασκευαστιικοί όμιλοι –ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ABAΞ, οι οποίοι θα συνασπισθούν με ισχυρά ονόματα του εξωτερικού . Ο ανάδοχος θα κατασκευάσει τόσο το αεροδρόμιο, όσο και τις οδικές συνδέσεις, με ένα  συνολικό κόστος άνω των 800 εκατ. ευρώ.

Πηγή:  newmoney.gr

About eva

Δειτε επίσης

συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο Για Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21/1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ» Ευρεία ήταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 9 =