Αρχική / Παλαιά / Οικονομια / Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση

Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση

Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση ως «τη μόνη διέξοδο σήμερα» και τη συμφωνία των κομμάτων σε τέσσερις άξονες εθνικής στρατηγικής για την οικονομία θέτει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε ανακοίνωση-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις.
sev
Προειδοποιεί για τον κίνδυνο «να κυλήσουμε σε νέο κύκλο ύφεσης», ο οποίος «είναι ορατός και μεγάλος, όπως ορατή είναι και η προοπτική διατηρήσιμης ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια θυσιών».

Ωστόσο, αναφέρει, το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργείται από την πολιτική όξυνση, «παγώνει» την πραγματική οικονομία, θέτει εκ νέου τις επιχειρήσεις και τους πολίτες όμηρους της περιορισμένης ρευστότητας και υπονομεύει τα δημόσια έσοδα. Ένα τέτοιο επικίνδυνο πισωγύρισμα, σημειώνει, πλήττει όλους μας και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους.

Τα τέσσερα σημεία στα οποία ο ΣΕΒ ζητά εθνική συνεννόηση, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις ότι επιχειρήσεις και πολίτες θα δραστηριοποιηθούν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον κατά το 2015, είναι:

1) Εθνική επιτροπή υψηλών προδιαγραφών για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους.

2) Συμφωνία των κομμάτων για συνταγματική αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή.

3) Δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

4) Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών (ρευστότητα Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επενδυτικό πρόγραμμα ΕΕ) για την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Διανύουμε εποχές μεγάλων αναταράξεων. Η ευρωπαϊκή οικογένεια παρέχει εγγυήσεις γεωπολιτικές και αναπτυξιακές σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Η ευημερία μας εξαρτάται από την ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, που μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει. Άλλωστε, η διαπραγμάτευση για ένα καλύτερο μέλλον προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. Και η ισχυρή οικονομία χτίζεται μόνο με σχέδιο, πνεύμα συνεννόησης, ρεαλισμό και σκληρή δουλειά» καταλήγει ο Σύνδεσμος.

About eva

Δειτε επίσης

Για το (πολιτικό) μαγείρεμα απαιτείται «ύδωρ» που είναι το ίδιο για όλους

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιοσταθμό «Europe1» όταν ρωτήθηκε αν τελικά «παίζουμε με τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + eighteen =