Αρχική / Ελλαδα / Βραβείο Νόμπελ σε δημοπρασία

Βραβείο Νόμπελ σε δημοπρασία

watsondnaΟ διοργανωτής της δημοπρασίας, λέει ότι το βραβείο Νόμπελ (μετάλλιο) είναι το πρώτο που θα δημοπρατηθει ενόσω ο κάτοχος βρίσκεται εν ζωή και θα μπορούσε να αποφέρει από 2,5 εκατομμύρια δολλάρια εώς και 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το βραβείο του 1962 απονεμήθηκε στον Watson, τον Maurice Wilkins και τον Francis Crick, με καθένα να δέχεται το χρυσό μετάλλιο.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει τα έγγραφα που ανήκουν στο Watson, συμπεριλαμβανομένων χειρόγραφες σημειώσεις για την ομιλία αποδοχής του και οι εκτιμήσεις του οίκου Κρίστις είναι μεταξύ  300,000 δολλαρίων και  400.000 δολλαρίων.

Η ανακάλυψη της δομής του DNA η οποία κωδικοποιεί τις οδηγίες για τη δημιουργία ενός ζωντανού οργανισμού έγινε από τους Watson και Crick, χρησιμοποιώντας πειραματικά δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί από τον Maurice Wilkins και Rosalind Franklin.

Ο καθηγητής Watson είπε μέρος των εσόδων θα πάει στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Clare College, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Cold Spring Harbor Laboratory, Long Island Land Trust καθώς και σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Το Νόμπελ μετάλλιο του Francis Crick, πωλήθηκε για  2,2 εκατομμύρια δολλάρια πέρυσι. Πέθανε το 2004.

nobelprize

About eva

Δειτε επίσης

Πρόγραμμα Αναβάθμισης Ψηφιακών Υποδομών στα Σχολεία

Ξεκινά η πρώτη φάση του τριετούς προγράμματος αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − 1 =